divendres, 11 de març del 2011

Food Drop Bags.










Els food drop bags són els sacs de menjar i snacks que donem a l’organització per tal que ens els deixin a cada chek point.

Avui ha tocat montar i organitzar els sacs, picar carn, contar sardines, mesurar pinso i fer boletes de greix. De moment estem tenint temperatures altes per la zona, sempre voltem a prop de 0 graus, això fa que la conservació de la carn i les sardines dels sacs ens faci patir una mica.


De moment, enterrat sota la neu esperant la baixada, suau, però progressiva de la temperatura que anuncia la meteo.


Amb les indicacions dels veterans tot ha estat bastant fàcil.


L’Helena m’ha ofert rotular-me els sacs, el meu fort mai ha estat la cal.ligrafia,


gràcies Helena.


Quan els ha baixat, ja rotulats, hi posava:


“Marçal Rocias, Skoganvarre, Limited Class, Catalonia”,

no sé si és una tonteria, però m’ha impressionat una mica, això va en serio!!! , he pensat. Aquests sacs els havia vist bastants cops fotografiats a la web dels Kobalaqs, i ara , vés per on, els veig amb el meu nom...


A la tarda tocarà anar al centre d’Alta a formalitzar les inscripcions, i presentar papers de gossos, esperem no posin gaires pegues.


Els gossos em sembla que van passar algun dia que no acabaven d’estar comodes, no menjaven gaire, i no els veia gaire tranquils, però des d’ahir al matí, més o menys, els veig relaxats i mengen tots amb ganes, la Negu torna a moure la cua quan la crides i la Narvik sembla recuperada del tot de les molesties a l’espatlla.


Tots estan a l’espera de dissabte al matí.


Poc a poc, s’acosta el dia de la sortida, i sense adonar-me , els nervis començen a posar-se a la panxa.


El “ short loop” al que estem apuntats em sembla que serà tan emocionant com exigent.


I de què es tracta?


Pels que no estigueu gaire acostumats amb aquests tipus d‘activitats:

això és una cursa de 500 km amb 8 gossos on hem de passar per un recorregut previst i hem de realitzar un total de 20 hores de descans en uns punts anomenats cheks points ( controls de pas)


Durant la cursa no podrem canviar gossos sinó que si algun no pot continuar per cansament o alguna lesió, l’haurem de deixar en algun chek point on la nostra assistència( la Laura i la Meritxell) s’en faran càrreg, hauriem de continuar amb un gos menys i així fins a poder seguir amb un mínim de 5 gossos.


Als cheks points només nosaltres ens podem tenir cura dels gossos i en cap cas els handlers podran accedir a la zona de gossos. El menjar pels gossos ens el portarà l’organització a través dels food drop bags que nosaltres hem preparat prèviament.


Els mushers podrem sortir del chek point per anar (en el nostre cas) a menjar i descansar una mica a la furgo.


Nosaltres tenim com a principal objectiu simplement acabar-la, que de simple vaig veient que no en té res. I com a segon objectiu intentarem acabar-la no descansant més de l’obligatori, és a dir 20 hores més el temps de compensació, ja veurem....


Podeu seguir l evolució de la cursa a la pàgina de la cursa www.finmarkslopet.no que hi ha un lloc al mig de la pàgina que em sembla que diu Results FL500 i a on diu FL1000 surtirà el Mickey. Són els resultats durant la cursa i posa el temps que portem en cursa i en els descans.