dilluns, 27 de febrer del 2012

FINNMARK!!!

L'aventura aquesta es podria dividir en 5 parts:
La primera seria tots els entrenaments a partir del 11 de Setembre (data d'inici de la temporada de muixing cada any) i els preparatius per al viatge.
La segona el viatge fins a Finnmark regió més al Nord de Noruega.
Tercera etapa els entrenaments i preparació de la cursa (material, controls veterinaris,...) a Finnmark.
Quart pas seria la CURSA.
I la última part i la pitjor la tornada fins a casa.
Podriem dir que la Finnmarkslopet és desde el principi fins al final i per a que tot vagi bé no podem tenir problemes en cap dels passos.

Ara ja tenim a la butxaca la primera i la segona part. El divendres van aconseguir sortir i la nit de diumenge a dilluns entre les tres i les quatre han arribat a lloc.

Ahir diumenge sobre les nou del matí com que ja estàven a Suècia i van començar a trepitjar neu van parar a canviar les rodes. Portàven unes rodes de claus des d'aquí i han estat poc més d'una hora per canviar les quatre rodes, ara ja van més tranquils perque es veu que les carreteres estan força complicades.

A quarts de quatre de la matinada han arribat a Detsia ben rebuts per les Aurores Boreals. És el primer entrenament programat que tenia el Marçal pensat per fer.

Avui cap al migdia han pogut fer els 50 km. d'entrenament a -25º, després s'han desplaçat fins a Jergul (lloc que és un checkpoint de la cursa) per a fer l'entrenament de demà. Així podran probar un dels trams de la cursa, sempre és bó que els gossos hagin passat abans de la cursa per algun track d'aquesta, tenen molta memòria.

A part del Kevin que té una petita ferideta a l'orella que li estan curant, tots els gossos estan bé.

El planning previst és de fer uns 7 o 8 entrenaments per la zona, intentant que el màxim siguin trams que després es trobaran en la cursa, fins el dilluns o dimarts de la setmana vinent.
I després els 3 o 4 últims dies ja són per acabar de lligar tots els temes de la cursa que encara que no ho sembli són moltes coses a tenir controlades.

El Marçal l'any passat va anar tots els dies amb el Miquei i l'Helena que ja fa 8 o 9 anys que corren la cursa (ells còrren el long loop, o sigui, la de 1000 km. ) i ja ho ténen tot controladíssim.
Aquest any ells primer han anat a buscar alguns gossos a Folldall on un musher norueg els hi presta. Contàven que estarien un parell de dies allà i que cap a dimecres o dijous ja podríen estar a Alta, però el tema s'ha complicat i no poden arribar a Alta fins el dia 3 o 4. Això fa que de moment el Marçal estigui entrenant sol, fet que per una banda és positiu perque és el més similar al que es trobarà en la cursa però per l'altra se sent una mica petit en la inmensitat de la tundra noruega.