dimarts, 26 de gener del 2016

COMENÇA L'AVENTURA / EMPIEZA LA AVENTURA

Quan et proposes una aventura com aquesta sempre surten imprevistos, és un muntatge molt gran i no tot pot ser com vols. Però aquest any hem passat uns dies de molts nervis. El passat 8 de Gener, la web de la Femundlopet, que és la cursa en la que  hem decidit còrrer aquest any, van fer una nota de premsa que deia que no hi havia neu i els rius i llacs no estàven tancats per a poder realitzar la cursa en condicions, que el dia 28 de Gener decidirien si la podien fer o la suspenien o la posposaven al març.

Aquí se'ns va desmontar una mica el somni, ja ho teniem quasi tot lligat: el múixer marxava el dia 22 de Gener per a poder fer uns entrenaments sobre neu allà. L'Albert (el handler) s'havia demanat vacances just a partir del 22, i aquest any hem decidit fer un muntatge familiar i per la cursa el Gil, l'Erola, la Laura i els pares del Marçal que ja tenien els bitllets d'avió comprats per al 2 de Febrer.
No podiem esperar fins al 28 de Gener a què diguessin si es realitzará la cursa o no, haviem de fer una decisió i acceptar les conseqüències. Vam estar una setmana intentant contactar amb els múixers de la zona  per a que ens diguessin com estàven els trails i enviant mails a la organització i per a decidir què feiem.
Al final l'organització molt amablement ens va escriure dient que havien anat a mirar tots els camins, que està molt i molt just però que intentarien tirar-la endavant ni que fos canviant algun recorregut, però que no ens ho asseguraven al 100 %.
Segons això vam decidir seguir els plans tal i com els teníem i si al final per mala sort no es pot fer la cursa, farem turisme,  tot no sempre pot ser com vols.

Així el Divendres 22 de Gener a les 12:00 el Marçal i l'Albert van aconseguir començar el viatge, després de dues setmanes frenètiques per intentar tenir-ho tot a punt. Aquest any com que ha estat molt més a prop dels Nadals se'ns ha fet molt just els temps de preparatius, però esperem no haver-nos deixat res important.

Després de 48 h., amb les carreteres una mica lentes a Alemanya per neu i havent de parar a posar les rodes de claus després d'Oslo perquè tot estava molt gelat. El Diumenge 24 de Gener, múixer, handler i 14 gossos han arribat a Folldal, concretament a casa dels Brennodden gran saga de múixers que sempre ens han acollit com si fóssim de la seva família.

I el Dilluns amb molt poca neu i poc fred, a - 5 graus el team ha fet el seu primer entrenament sobre neu aquesta temporada.



Cuando te propones una aventura como esta siempre salen imprevistos, es un montaje muy grande y no todo puede ser como quieres. Pero este año hemos pasado muchos días de nervios. El pasado 8 de Enero, la web de la Femundlopet que es la carrera en la que hemos decidido correr este año hizo una nota de prensa que decía que no había nieve para poder realizar la carrera, y que el día 28 de Enero decidirían si la hacían, la suspendían o la posponían al marzo.

Aquí se nos desmontó un poco el sueño, ya lo teníamos casi todo atado y el musher se iba el 22 de Enero para poder hacer unos entrenos sobre nieve allí. Albert (el handler) se había pedido vacaciones justo a partir del 22, y este año hemos decidido que toda la familia esté allí para la carrera, Gil, Erola, Laura y los padres de Marçal ya tenían billetes de avión comprados para el 2 de Febrero.
No podíamos esperar al 28 de Enero a que dijeran si realizan o no la carrera, teníamos que decidir antes què hacíamos y aceptar las conseqüencias. Estubimos una semana intentando contactar con los mushers de la zona para que nos dijeran como estavan los trails y mandando mails a la organización para poder decidir.
Al final la organización muy amablemente nos escribió diciendo que habían ido a mirar todos los caminos, que está muy y muy justo pero que intentarían hacerla aunque fuera cambiando algún recorrido, pero que no nos aseguraban al 100%.
Según esto decidimos seguir los planes como los teníamos y si al final por mala suerte no se podía hacer la carrera haríamos turismo, no siempre puede ser todo como se quiere.

Así el viernes 22 de Enero a las 12:00 Marçal y Albert consiguieron empezar el viaje, después de dos semanas frenéticas para intentar tenerlo todo preparado, como este año estaba más cerca de las Navidades nos ha ido muy justo el tiempo de preparativos, pero esperamos no habernos dejado nada importante.

Después de 48 h., con las carreteras un poco lentas en Alemania por nieve y parando a poner las ruedas de clavos después de Oslo porque está todo muy helado, el Domingo 24 de Enero musher, handler y 14 perros han llegado a Folldal, concretamente a casa de los Brennodden gran saga de mushers que siempre nos han acogido como si fuéramos de su familia.
Y el lunes con poca nieve y poco frío, a - 5 grados el team ha hecho su primer entreno sobre nieve esta temporada.

3 comentaris:

Francesc ha dit...

Bona crònica Laura / buena crónica Laura 😉

Francesc ha dit...

Bona crònica Laura / buena crónica Laura 😉

marcal i Laura ha dit...

Com saps que l'he fet jo?? / Como sabes que la he escrito yo?