dimarts, 12 de gener del 2016

MIQUEI EN LA GAUSDAL MARATON

El passat 7 i 8 de Gener en Miquel-Àngel Martínez va córrer la Gausdal Maraton, una cursa de llarga distància de 300 km. que es realitza cada any, on per primer cop hi participava un membre de l'equip Kobalaq.
La Gausdal Maraton és una cursa que es disputa a la regió de Gausdal, prop de Lillehamer, i que aprofiten tots els múixers locals per acabar d'afinar la preparació dels seus equips abans de les cites més importants.
En principi era una cursa on en Miquei també hi anava a preparar l'equip de cara a la Femundlopet i la Finnmarkslopet.
Un cop més però, tot l 'equip Kobalaq a tornat a aprendre una lliçó (jo en primer lloc) .
Era fàcil pensar que en Miquei, amb 10 Finnmarkslopet i 2 Femundlopets al seu currículum, anava a aquesta cursa a passejar-s'hi, que 300 km. eren una broma per a el...
però no, la llarga distància ens ensenya les seves dents quilòmetre a quilòmetre.
La cursa es va disputar en  unes condicions meterològiques molt dures, temperatures entre -18 i -28 graus, vent i neu quasi tots els quilòmetres... van fer que avançar km a km fos un repte molt dur.
A part, en Miquei  que ja ens te acostumats a la seva manera de fer, va córrer tota la cursa sense assistència de cap tipus. Per tant, a cada chekpoint no rebia l'ajuda de ningú, no podia dormir a cap zona protegida del fred i ningú li podia escalfar ni els guants ni donar-li roba seca i calenta,... en paraules d'ell mateix "eres el que duies a sobre i res més"...que voleu que us digui, en Miquei , no deixarà mai de sorprendren's.
Més avall us deixem un resum dels numeros de la cursa, kms, parades... però el que és més de destacable és el següent:
En Miquei, sense assistència de cap mena, va començar la cursa amb 14 gossos i tots ells van acabar-la, això només és possible si els gossos són uns atletes, l'equip està entrenat de manera imillorable, i el múixer gestiona l 'equip, els ritmes i els descansos d'una manera excel.lent. 
Muixing de Llarga distància en el seu estat més pur, i un múixer del sud d'Europa  envoltat de múixers locals, que no pararà mai de impresionar-nos i obrir traça als que li anem al darrera, molt al darrera.

Com a dades importants us deixem els següents números:

300 km en total autonomia i autosuficiència.
24 hores i 4 min en pista
8 hores i 22 min de descans acumulat als chekpoints
14 gossos al equip (tots ells van arribar en excel.lents condicions)

Aquí podeu veure els resultats dels diferents trams: 
http://gausdaltrekkhundklubb.no/pameldte-2016

El pasado 7 y 8 de Enero Miquel-Angel Martínez corrió la Gausdal Maraton, una carrera de larga distància de 300 km. que se realiza cada año, donde por primera vez participaba un miembro del equipo Kobalaq.
La Gausdal Maraton es una carrera que se disputa en la región de Gausdal, cerca de Lillehamer, y que aprovechan los mushers locales para terminar de afinar la preparación de sus equipos antes de las citas más importantes.
En principio era una carrera donde Miquei también iba para preparar el equipo de cara a la Femundlopet y la Finnmarkslopet.

Una vez más, pero, todo el equipo Kobalaq ha vuelto a aprender una lección (yo el primero)
Era fácil pensar que Miquei, con 10 Finnmarkslopets i 2 Femundlopets en su currículum, iba a esta carrera a pasearse, que 300 km. eren una broma para él, pero no, la larga distancia nos enseña sus dientes quilómetro a quilómetro.

La carrera se disputó en unas condiciones meteorológicas muy duras, temperaturas entre -18 i -28 grados, viento y nieve casi en todos los quilómetros... hicieron que avanzar km a km. fuera un reto muy duro.
A parte, Miquei, que ya nos tiene acostumbrados a su manera de hacer, corrió toda la carrera sin ningún tipo de asisténcia, por lo tanto, en cada checkpoint no recibía ningún tipo de ayuda, no podia ir a dormir a ninguna zona protegida del frío y nadie le calentava los guantes y le daba ropa seca y caliente... en palabras de él mismo "eras lo que llevabas encima y nada más", que quereis que os diga, Miquei, no dejará nunca de sorprendernos.

Más abajo os dejamos un resumen de los números de la carrera, kms., paradas... pero lo más destacable es lo siguiente:
Miquei, sin asistencia, empezó la carrera con 14 perros y todos ellos la terminaron.
 Esto sólo es posible si los perros son unos atletas, el equipo está entrenado de manera inmejorable y el musher gestiona el equipo, los ritmos y los descansos de una manera excelente.
Mushing de Larga Distancia en su estado más puro, y un musher del Sur de Europa rodeado de mushers locales, que no parará nunca de sorprendernos y abrir traza a los que le vamos por detrás, muy por detrás.
 

Como datos importantes os dejamos los siguientes números:

300 km. en total autonomia y autosuficiencia
24 h y 4 min. en pista
8 h. y 22 min de descanso acumulado en los checkpoints
14 perros en el equipo (todos ellos llegaron en excelentes condiciones)

Aquí podeis ver los resultados de los diferentes tramos:
http://gausdaltrekkhundklubb.no/pameldte-2016